Informatie

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen is al ruim 45 jaar hét bedrijf voor nieuwbouw in Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Een moderne visie, zeker op online gebied, heeft in de afgelopen jaren voor een sterke marktpositie gezorgd.

Uitdaging & Werkzaamheden

Van Wanrooij heeft in de afgelopen jaren veel gedaan om de online ervaring voor een geïnteresseerde in nieuwbouw te verbeteren. Zowel op de eigen website als op sociale media als Facebook. Allerlei mogelijkheden om de interactie met bezoekers te verbeteren als projectmeldingen, digitale brochures en regionieuwsbrieven over toekomstige projecten zijn beschikbaar. Met deze interacties ontstaat data en daarmee de uitdaging om deze data op de juiste manier te collecteren, verwerken en inzichtelijk te maken.

Oplossing & Uitvoering

Door de diversiteit van de interactiemogelijkheden en complexiteit van de website was het niet langer mogelijk om de benodigde inzichten te verkrijgen met Google Analytics. Om dit op te lossen hebben wij ons eigen datacollectie framework ingezet die ons in staat stelt precies die data die nodig is af te vangen, op te slaan in een database naar keuze en inzichtelijk te maken in een visualisatietool naar keuze.

Resultaat & Tevredenheid

Resultaat van bovenstaande is een custom datacollectie van diverse online bronnen die Van Wanrooij in staat stelt om de inzichten te verkrijgen die niet mogelijk waren in de oude setup. Deze inzichten hebben geleid tot marketingbesparingen, besparingen in personeelskosten en verregaande personalisatie van de online communicatie. De data die binnen blijft komen, zorgt er bovendien voor dat steeds verder geoptimaliseerd kan worden.